22 Mayıs 2025 Perşembe

"Dijitalde Parlayan Kadınlar: Sertifikalar Verildi"

Çiğli Belediyesi ile Ege Kadın Buluşması Platformu iş birliğinde hayata geçirilen “Kadınlar Dijitalde Parlıyor” projesi kapsamında düzenlenen eğitim programını başarıyla tamamlayan 159 kadın sertifikalarını aldı

Çiğli Belediyesi ve Ege Kadın Buluşması Platformu iş birliğiyle başlatılan "Kadınlar Dijitalde Parlıyor" projesi kapsamında düzenlenen eğitim programını başarıyla tamamlayan 159 kadın, sertifikalarını aldı. Beş ay süren eğitim sürecinin ardından katılımcıların oluşturduğu dijital tasarımlar da sergilendi. Projenin amacı, kadınların dijital yetkinliklerini artırarak girişimcilik ve yaratıcılık alanlarında güçlenmelerini sağlamaktı.

Eğitim, İzmir'in Çiğli ilçesindeki Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu süreçte katılımcılara, grafik tasarım ve içerik üretimi konularında temel beceriler kazandıran Canva programı öğretilerek, kadınların dijital dünyada yer alabilmeleri için gerekli bilgi ve stratejiler sunuldu. İzmir, Uşak, Aydın ve Muğla illerinden kadınların katılım gösterdiği bu eğitim süreci, geniş bir kitleye ulaşmayı hedefledi.

Baysak: "Çiğli örnek oldu"

Ege Kadın Buluşması Platformu İzmir Sekreteri Şengül Baysak, Çiğli'de gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının başarısını vurgulayarak, bu modelin diğer ilçelere de örnek olduğunu belirtti. Baysak, Ege'nin sekiz ilinde kadın ve çocuklara yönelik projeler geliştirdiklerini ifade ederek, Türkiye’nin ilk ve tek kadın platformu olarak sürdürülebilir projelere odaklandıklarını aktardı. "Kadınlar için yıldan yıla yorulmadan çalışıyoruz," diyen Baysak, Çiğli Belediyesi ile yürüttükleri projeden duydukları mutluluğu dile getirerek, "Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Karabağlar'a da örnek oldu; bu ilçelerde de Canva eğitimleri başlayacak," ifadesini kullandı. Ayrıca, Çiğli'de 10 öğrenciye Eğitici Eğitmen eğitimi verildiğini, böylece eğitimci ihtiyacının karşılandığını ve gençlere istihdam sağlandığını belirtti.

Tamtürk: "Kadınların dijital dünyadaki sesi daha güçlü çıkıyor"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şube Başkanı Aslı Tamtürk, teknolojinin ve yapay zeka uygulamalarının günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini ifade ederek, dijital mecraların özellikle kadınlar için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Kadınların dijital platformlar aracılığıyla üretimlerini daha geniş kitlelere ulaştırabildiğini belirten Tamtürk, internetin kadınlar açısından bir özgürlük alanı yarattığını ifade etti. "El emeği ürünlerini dijital platformlar üzerinden rahatça satışa sunabiliyorlar. Kadın kooperatiflerinin halka ulaşmasında da internetin büyük bir rolü var," dedi.

Doğan: "Kadınların hayatına dokunduğum için çok mutluyum"

Tasarımcı ve Canva eğitmeni Zerrin Doğan, dijital tasarım aracı Canva'nın bir kadın girişimci tarafından kurulmuş olmasının kadınlar açısından ilham verici olduğunu belirtti. Doğan, platformun kadınlara eğitim ve ekonomik anlamda güçlenme fırsatları sunduğunu vurguladı. "Canva'nın sunduğu imkanlarla kadınlar dijital dünyada daha görünür hale geldi," diyen Doğan, her yaş grubundan ve eğitim seviyesinden kadınların Canva eğitimlerine katıldığını kaydetti. Platformun yapay zeka desteğiyle sürekli geliştiğini ve kullanıcılara video, sunum, sosyal medya içeriği, hatta web sitesi tasarımı gibi birçok alanda üretim imkanları sunduğunu belirtti.

Özgüler: "Kadınların yanında olmaya devam edeceğiz"

Canva Programı ile binlerce kadına eğitim vermiş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Yasemin Özgüler, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Canva dışında birçok alanda farklı hizmetler sunduğunun altını çizdi.

ÖNCEKİ HABER

Bayraklı'da 19 Mayıs Coşkusu Renkli Etkinliklerle!

SONRAKİ HABER

"Dikili'de Etkinlik Haftası Coşkuyla Kutlandı!"